Mediation in familiebedrijven

Bij familiebedrijven – of andere zakelijke verhoudingen binnen een familie – spelen zowel emoties en relationele aspecten als zakelijke aspecten een rol. Een (dreigend) zakelijk conflict in een familiebedrijf leent zich bij uitstek voor oplossing via mediation.

In vertrouwelijkheid kan op een respectvolle manier met elkaar worden gesproken. Emoties en spanningen kunnen bespreekbaar worden gemaakt, worden begrepen en geduid. Samen kan optimaal worden gezocht naar een oplossing. Met zowel oog voor het bedrijf als behoud of herstel van de onderlinge familierelatie.

Die (dreigende) conflicten kunnen gaan over de visie en de bedrijfsvoering, maar bijv. ook over bedrijfsopvolging of verkoop van (een deel) van het bedrijf. De dynamiek wordt bepaald door meerdere systemen: het familiesysteem, het bedrijfssysteem en het eigendomssysteem. Belangen kunnen tegengesteld zijn. Vertrouwen staat vaak onder druk en het lukt de betrokkenen meestal niet meer om op een goede manier met elkaar te communiceren, ondanks alle goede bedoelingen.

Ik help u de problematiek in kaart te brengen, zodat er begrip kan ontstaan en van daaruit de slag gemaakt kan worden naar oplossingen, zodat u zowel als bedrijf, maar ook als familie weer goed verder kunt.

Marjon Bosma | Mediation in familiebedrijven
Marjon Bosma | Arbeidsrechtjurist

Bij families spelen drie systemen: die van de familie, van het bedrijf en van de eigendom. Dit maakt een conflict extra complex. Mediation biedt dan uitkomst.”