Ik wandel graag in de natuur. Dat helpt mij om te ontspannen, ruim te denken en te reflecteren. Want er zitten altijd meerdere kanten aan een situatie. Er zijn meerdere verhalen die er allemaal toe doen. Toevallig hou ik ook van verhalen. Ik kan echt genieten van een goed boek of een mooie film.

Als mediator faciliteer ik dat partijen zich echt gaan openstellen voor elkaars verhaal, zodat er begrip kan ontstaan èn het inzicht dat beide verhalen naast elkaar kunnen bestaan. Als dat lukt dan ontstaat er als vanzelf een gezamenlijk verhaal dat de sleutel biedt voor het vinden van een oplossing. Dit met behoud van ieders waardigheid. Want ook dat vind ik belangrijk; dat mensen in hun waarde gelaten kunnen worden. Binnen een mediation kan dat.

Hoe anders is dat in een juridische procedure. Daar wordt de strijd aangebonden en zegeviert uiteindelijk één verhaal, vooral gebaseerd op het juridische gelijk. Terwijl een conflict over zoveel meer gaat dan dat. Daarom help ik liever bij het oplossen buiten de rechter om.

En zo heb ik mij ontwikkeld van een advocaat (1992 gestart) die op vele terreinen heeft geprocedeerd tot een conflictprofessional die oog heeft voor het hele plaatje. Inmiddels heb ik al vele jaren ervaring hiermee, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik blijf mij ontwikkelen om zo bij te dragen aan een wereld waarin gezamenlijk oplossen de norm is. Daarbij richt ik mij als mediator, naast arbeids- en samenwerkingsconflicten, ook op andere kwesties waarmee het bedrijfsleven te maken heeft. Want ook daar heeft mediation een toegevoegde waarde. Duurzaam ondernemen is immers ook duurzaam oplossen, als het even kan zonder juridische strijd. Ik draag daar graag aan bij. 

Mijn arbeidsrechtelijke en juridische ervaring is een meerwaarde in mediations. Het draagt o.a. bij aan een goed inzicht in het totale plaatje en de belangen die er over en weer spelen. En het komt goed van pas bij het juridisch correct vastleggen van de bereikte oplossing.

Mijn ervaring als mediator kan ik goed gebruiken in mijn rol als arbeidsrechtjurist. Het helpt mij bij het bereiken van een oplossing voor mijn cliënt. Want ook daar geldt dat er altijd meerdere kanten aan een zaak zitten; door hiervoor oog te hebben kan er meer beweging en meer creativiteit ontstaan in het zoeken naar die oplossing.

In de rol van Ombudsfunctionaris komen mijn kennis en ervaring van beide rollen, arbeidsjurist en mediator, goed van pas, zodat ik op neutrale en onafhankelijke wijze mijn steentje kan bijdragen aan een fijne werkomgeving.

Ik beschik over een breed netwerk van andere (conflict-)professionals zoals mediators, advocaten, juristen, coaches, psychologen, therapeuten, arbeidsdeskundigen, financiële experts. Zo nodig kan daarvan, uiteraard in overleg, gebruik worden gemaakt.

Geïnspireerd?

Curriculum Vitae op hoofdlijnen:

  • Gymnasium Coevorden
  • Opleiding directie-secretaresse Instituut Pont te Zwolle
  • Gestart als secretaresse op middelgroot advocatenkantoor in de regio
  • Universiteit Utrecht, mr in de rechten (studie naast het werk als secretaresse en geïnspireerd door collega-advocaten)
  • Advocaat en later mede-vennoot bij hetzelfde middelgrote advocatenkantoor
  • Sinds 2011 eigen advocatenkantoor
  • In 2014 opleiding tot MfN Registermediator
  • In 2023 Masterclass Ombudsfunctionaris in breed perspectief bij de Universiteit Utrecht
  • Diverse opleidingen/trainingen om bij te blijven in de diverse vakgebieden
  • Vele jaren werkzaam als advocaat (tot 1 januari 2023), jurist, mediator, conflictprofessional

Lidmaatschappen: